Ieri, polițiștii rutieri și cei cu atribuții în domeniul circulației rutiere au desfășurat o operațiune pentru a preveni evenimentele grave din trafic și pentru a asigura siguranța pe drumurile publice.

Una dintre preocupările lor majore a fost să depisteze șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor și care pun în pericol siguranța tuturor participanților la trafic. De asemenea, aceștia au făcut controale pentru a preveni accidentele rutiere cauzate de defecțiuni ale autoturismelor, împreună cu inspectorii Registrului Auto Român.

Respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii este crucială pentru reducerea semnificativă a numărului de accidente.

„În urma tuturor activităților au fost verificate aproape 90 de autoturisme și au fost legitimate peste 110 persoane, fiind ulterior constatate și aplicate 35 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier conform O.U.G. 195/2002, în cuantum de peste 9000 de lei, iar ca măsură complementară au fost reținute 5 certificate de înmatriculare și 4 permise de conducere.

În cadrul activităților de supraveghere a traficului rutier pe Drumul Național 17, în Șintereag, polițiștii Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru control un autoturism.

A fost identificat șoferul, un tânăr de 29 de ani, din Lupeni. Verificările efectuate de către polițiști au indicat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.”, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here