Instituția Prefectului a anunțat că Bistrița Bârgăului a depășit incidența de 3/1000 de locuitori, iar Ciceu Giurgești și Salva au depășit pragul de 1,5/1.000 de locuitori. În urma acestor analize, Comitetul Județean pentru situații de Urgență a impus noi măsuri restrictive.

Conform Hotărârii C.J.S.U 83/11.11.2020, în Bistrița Bârgăului, cu o incidență de 3/1000 în ultimele 14 zile, se vor impune următoarele restricții :

Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

În 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮 𝐆𝐢𝐮𝐫𝐠𝐞𝐬̗𝐭𝐢 și 𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚, în urma aceleiași hotărâri, cu o incidență în ultimele 14 zile 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫i, se vor impune următoarele restricții :

activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
O comună, în schimb, scapă de restricții, după ce incidența cazurilor a scăzut sub 1,5 la 1.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here