Cotul Sabin
Cotul Sabin

Cotul Sabin este noul candidat pentru Consiliul Local al municipiului Bistrița, din partea POL.

Acesta este un om simplu, fiind crescut la Casa de Copii, dar iată că a știut să urmeze drumul cel bun și în prezent este Director General al unei companii private, ce activează în domeniul industrial.

Cotul Sabin pare să fie destul de hotărât prezentându-și proiectele bistrițenilor, așa cum reiese din postarea de pe pagina sa de Facebook:

,,Știu ce înseamnă munca și integritatea, am luptat mereu să ofer omenilor de langă mine încredere și respect, iar asta m-a ajutat să progresez în viață, pentru că niciodată nu am amestecat viața profesională cu cea personală. Acest lucru îmi conferă încrederea și experiența necesară ca în viitor să fac să dispară ideea de <<Primăria (banul public) este o afacere de familie>>.

Primăria, prin aparatele de specialitate și prin Hotărârile Consiliului Local trebuie să fie în mod solidar și nemărginit numai în folosul cetățenilor și al comunității.

Propun, pentru început, 4 puncte de interes major pentru Bistrița:

1. ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ

– Crearea unor servicii publice de calitate pentru cetățeni și apropierea de aceștia prin:

– Implementarea unui soft unic de management al documentelor pentru rezolvarea cu rapiditate a solicitărilor cetățenilor. (adeverințe, certificate fiscale și plata impozitelor și taxelor locale)

– Plata online a tuturor taxelor, impozitelor locale și a amenzilor.

– Afișarea pe site-ul primăriei a tuturor proiectelor, hotărârilor de consiliu local, inclusiv participarea cetățenilor la elaborarea proiectelor și a bugetului.

2. BUGETUL LOCAL

– Bugetul local al unei comunități stă la baza dezvoltării orașului. Când vorbim de buget, nu ne referim doar la colectarea de impozite de la cetățeni, ci și la atragerea de investitori și implicit crearea unor noi locuri de muncă.

– Pentru realizarea unui buget care să asigure o bună funcționare a aparatului administrației publice locale, trebuie să avem un cadru investițional corect: administrație eficientă și imparțială, transparență maximă în cheltuirea banului public (licitații și atribuiri directe), ajutorarea investitorilor în litera și spiritul legii, prin acordarea de facilități fiscale.

3. EDUCAȚIE

– Catalogul școlar electronic. Implementarea într-un program informatic a datelor fiecărui elev (note, absențe, comportamentul copilului, ședințe cu părinții), părinții având acces online la situația școlară a copilului, fiecare modificare intervenită fiind comunicată prin SMS părintelui.

– Crearea unei rețele extrașcolare de activități organizate de primărie: cercuri pe discipline de învățământ și activități sportive.

– Acordarea de burse pentru copiii cu rezultate bune la invățătură, pentru profesorii ai căror elevi obțin rezultate la olimpiadele și concursurile școlare.

4. PIAȚA AGROALIMENTARĂ A ORAȘULUI BISTRIȚA

– Acordarea de facilități pentru producătorii adevărați din Bistrița și localitățile din jurul orașului.

– Comercializarea se va face numai pe baza certificatelor de producător, nu pe borderouri de achiziție, ceea ce înseamnă că vor avea acces în piață numai producătorii adevărați și nu intermediarii.

Susțin dreptul cetățeanului de a fi bine informat despre ce se întâmplă cu banul public!”.

 

Sursa foto: POL Bistrița-Năsăud – Partidul Oamenilor Liberi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here