ANL
ANL

La începutul aceastei săptămâni, a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei care prevede o creştere a preţurilor şi chiriilor locuinţelor ANL (Agenţiei Naţionale pentru locuințe).

Mai exact, este vorba despre Ordinul 3519/2020 al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei care prevede creşterea valorii de înlocuire pe metrul pătrat la apartamentele ANL de la 1.916,42 la 2.996,00 lei/mp inclusiv TVA.

Astfel, cei care vor să-și achiziționeze locuințele ANL anul acesta vor plăti 625 de euro/mp, cu 250 de euro/mp mai mult decât anul trecut.

Pentru anul 2020, valoarea de înlocuire este valoarea medie ponderată pe metru pătrat, calculată pe baza valorii contractelor de antrepriză încheiate, în condiţiile legii, în cursul anului 2019 de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe cu antreprenorii, care se majorează cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuinţelor puse în funcţiune în anul 2019 în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri şi valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor acestor locuinţe”, scrie în ordin.

Ca urmare a acestei modificări, preţurile locuinţelor ANL va creşte substanțial în acest an, valoarea de înlocuire crescând cu peste 50%.

Prezentul ordin este în vigoare din data de 3 august, când a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 695.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here