Cristian Marius Niculae
Cristian Marius Niculae

Cristian Marius Niculae a anunțat, într-o postare pe Facebook faptul că, în cadrul proiectului ,,Piste pentru cicliști”, care cuprinde 26 km de piste de biciclete pe 28 de străzi din oraș, se asfaltează primul tronson care cuprinde străzile Eroilor – Romană!

,,Asfaltăm primul kilometru de piste de biciclete din Bistrița!

În cadrul proiectului „Piste pentru cicliști”, finanțat pe fonduri europene nerambursabile în valoare de 4,5 milioane de euro, care presupune realizarea a 26 km de piste de biciclete pe 28 de străzi din oraș, asfaltăm primul tronson pe străzile Eroilor – Romană.

Asfaltul pentru pistele de cicliști este colorat și realizat special pentru acest tip de suprafață de rulare.
Pistele sunt ridicate cu 5-10 cm de la nivelul carosabilului și vor fi protejate în zonele aglomerate.

Alături de acest proiect intră în lucru în curând Linia Verde și Modernizarea Axei Gării – Decebal – Andrei Mureșanu -Năsăudului, proiecte ce vor aduce în Bistrița o rețea de peste 50 km de piste pentru cicliști.

Cristian Marius Niculae a mai precizat faptul că, după finalizarea pistelor de cicliști, se vor realiza lucrări de asfaltare din bordură în bordură a părții carosabile de pe fiecare stradă!

,,După finalizarea pistelor de cicliști, vom interveni cu lucrări de asfaltare din bordură în bordură a părții carosabile pe fiecare stradă.

Aceste piste de cicliști ne vor oferi posibilitatea de a alege bicicleta în locul autoturismului, de a alege mișcarea în detrimentul sedentarismului, ne vor îndemna la un stil de viață sănătos și activ.
Orașul nostru va fi mai puțin poluat și mai prietenos cu mediul.

Este despre Bistrița, este despre Noi!”

Sursa foto: Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here