Cristian Pomohaci, fostul preot și cântăreț de muzică populară din Rebrișoara, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, din cauza faptului că a efectuat acțiuni de evaziune fiscală.

Fostul preot a dat spre închiriere 11 apartamente, din cele 40 de imobile pe care le deține (25 de apartamente, 9 terenuri cu construcții, 5 terenuri și un garaj), fără a plăti taxe și impozite, fentând statul cu 150.000 de euro, potrivit Reporteris.ro.

Pomohaci va trebui să facă și muncă în folosul comunității neplătită, timp de 90 de zile în beneficiul Primăriei Rebrişoara, urmând mai programe de reintegrare socială.

Curtea de Apel din Târgul Mureș a decis să îi mențină sentința inițială, dar cu toate acestea, va putea părăsi țara, înainte având obligația de a rămâne în țară:

„Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here