În vizita de astăzi la primăria Bistrița a lui Cseke Attila s-a discutat despre obiective de investitții care pot fi derulate prin Compania Națională de Investiții și ministerul de resort.

„Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a făcut azi o vizită la Primăria Bistrita. Alături de viceprimarii Sorin Hangan și Călin Stan, de administratorul public Ioan Peteleu, de prefectul Stelian Dolha și de specialiști ai municipalității, am discutat despre principalele obiective de investitții care pot fi derulate prin Compania Națională de Investiții și ministerul de resort.

Au fost enumerate lucrările de reabilitare la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” și Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, a sălii de sport de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, planul de construire de noi creșe, dar s-a insistat și pe necesitatea preluării la finanțare a complexului sportiv polivalent din Unirea, inclusiv a drumului de acces spre zona Wonderland.

Ministrul a subliniat importanța prioritizării acestor obiective și a amintit despre proiectul privind construirea de creșe, cuprins în programul de guvernare, prin care, după identificarea de terenuri aparținând administrațiilor locale și asigurarea racordurilor la utilități, se întocmește o notă justificativă cu numărul de copii ce urmează a fi preluați în viitoarea creșă și se poate trece rapid la procedurile de construire a noului edificiu.

Având în vedere că Bistrița înregistrează un deficit de aproximativ 150 de locuri în creșe, municipalitatea intenționează să ridice măcar o creșă în perimetrul orașului și două în localitățile aparținătoare. De asemenea, pentru viitoarea academie de fotbal, ne dorim un complex sportiv de tip A. Discuțiile aplicate cu ministrul Dezvoltării vor continua pe parcursul zilei, cu vizite la fiecare obiectiv amintit.”, a declarat Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here