Daniel Năstuță
Daniel Năstuță

Daniel Năstuță, candidatul la Primăria Rebra a cărui ambiție de a aduce schimbarea în comuna sa se reflectă în proiectele pe care vrea să le implementeze.

Născut și crescut aici, acesta a avut prilejul de a observa nevoile adevărate ale cetățenilor și acum este gata să pună umărul pentru a face din iubita sa comună, una la standarde înalte. 

Sunt multe aspecte care au fost neglijate de prea mult timp și eu, împreună cu echipa mea, am decis că este vremea să schimbăm asta!

Proiectele pe care echipa PNL Rebra le are în vedere sunt axate pe nevoile oamenilor și au ca scop formarea și dezvoltarea comunei.

Sistemul de apă și cel de iluminat public se află printre problemele pe care Daniel Năstuță vrea să le soluționeze. 

Au fost începute mai multe proiecte privind sistemul de apă, însă toate au eșuat. Țevile sunt vechi de mai bine de 30 de ani, iar acestea trebuie înlocuite. Suntem destul de înapoiați în privința aceasta. Comuna noastră are la dispoziție o stație de tratare, dar prin care apa nu a mai ajuns, administrația considerând că e prea costisitor să o punem din nou în funcțiune.

Sistemul actual se varsă în râu, iar asta nu face decât să polueze apa. În acest caz, oamenii sunt nevoiți să folosească acea apă, deoarece construirea unei fântâni este foarte costisitoare. 

De asemenea, rebrenii merită un sistem de iluminare public reînnoit și o rețea electrică extinsă. Cetățenilor li s-au promis panouri solare însă aceștia au rămas doar cu promisiunile. 

Însă noi ne-am pus în plan să îi ajutăm pe oameni și asta vom face!

Drumurile sunt și ele un aspect de care candidatul dorește să se ocupe.

Este conștient că acestea trebuie reabilitate pentru ca cei din Rebra să poată circula cu ușurință, fără ca transportul până la gospodăriile acestora să reprezinte o problemă.

În contextul lipsei transparenței, am vrut să aflăm mai multe informații oficiale despre drumurile agricole și străduțele din comună, însă nu am găsit nimic concret. În unele locuri nu se poate ajunge nici măcar cu ajutorul mașinilor de teren. Astfel, se folosesc animale și unor localnici li s-a spus că unde locuiesc nu se vor putea face drumuri sub pretextul așezării geografice și a reliefului dimprejur. Este nevoie de multă muncă în privința drumurilor. Vrem să începem cât de repede cu putință, asta dacă ne ajută Dumnezeu și câștigăm alegerile.

 

Proiectele viitoare ale lui Daniel Năstuță, conturate cu ajutorul echipei lui, au ca scop aducerea schimbării în comună.

Aceștia au văzut potențialul Rebrei și nu au ezitat să ia decizia de a se implica în procesul de realizare a acesteia. Viitorul este unul surâzător. De aceea, sunt pregătite proiecte pentru tinerii comunei, viitorul de mâine al Rebrei.

 

Totuși, cel mai important aspect pentru noi este educația. Sunt 3 școli, care deocamdată funcționează toate, și nu vreau să o pierdem pe niciuna. Totodată, nu vreau să se piardă niciun loc de muncă de profesor, educator. 

Cât despre starea acestor instituții de învățământ, ea lasă de dorit din păcate. Școala din centru arăta exact la fel ca atunci când am lăsat-o eu după absolvire, iar acesta e un lucru îngrijorător.

 

Pe lângă oferirea unor condiții mai bune de studiu, Daniel Năstuță își dorește ca tinerii să aibă motive pentru care să rămână în comuna lor natală. Astfel, are în plan accesarea unor fonduri europene pentru a construi un bazin didactic și pentru a moderniza terenul de fotbal deja construit, precum și parcul. 

 

Ceea ce v-am spus aici sunt doar primii pași. Vom fi mereu transparenți, pentru că, până la urmă, suntem în slujba cetățeanului și vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i oferi tot ceea ce are nevoie pentru un trai mai bun. Ne dorim mai mult și sperăm ca rebrenii să ni se alăture pe acest drum. Suntem siguri de potențialul comunei noastre și vrem să o aducem la nivelul pe care îl merită!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here