Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din estul Europei, fiind în proces continuu de dezvoltare și oferind soluții eficiente pentru oameni și mediu.

Daniel Adumitrachioaiei este directorul de Resurse Umane al grupului TeraPlast, activând în domeniul HR de peste 20 de ani.

Absolvent al facultății de drept dar și al faculății de psihologie, directorul HR susține că psihologia e un domeniu extrem de important pentru orice persoană, mai ales dacă activează în domeniul HR. În cazul acestuia, psihologia e mult mai mult decât un hobby și asta se vede mai ales prin timpul dedicat studiilor în cadrul facultății de psihologie, masterului în tehnici de psihoterapie, formare în psihoterapie integrativă și nu în ultimul rând coaching. Psihologia îl ajută, în primul rând, să se înțeleagă pe sine, iar apoi să îi înțeleagă și ajute pe ceilalți din jurul său.

Domeniul HR are mai multe ramuri, poți lucra mult cu oamenii sau poți lucra mult cu cifrele, iar din perspectiva lui Daniel Adumitrachioaiei, abiliățile pe care ar trebui să le aibă un tânăr pentru a intra în acest domeniu sunt adaptabilitate, inteligență emoțională ridicată și nu în ultimul rând atenția la detalii. Daniel îi sfătuiește pe tinerii care optează spre o carieră în domeniul de HR să își dezvolte abilitățile de comunicare și de prezentare, să acorde o atenție deosebită pachetului office.

Totodată, dezavantajele domeniului de HR, din punctul acestuia de vedere, sunt cel puțin două. Primul dezavantaj fiind lipsa oamenilor dedicați și specializați, iar această lipsă de competență le-a oferit extrem de multe deservicii. Al doilea mare dezavantaj semnalat de către directorul HR este că acest domeniu a fost și încă este perceput în multe companii, ca și un departament care consumă resurse și nu face decât să administreze oamenii, niște producători și purtători de hârtii. În realitate, HR-ul aduce valoare adăugată mare unei afaceri, este un partener extrem de bun de dialog, un consilier apropiat și mai ales un departament care are grijă de oamenii companiei.

După spusele lui Daniel, misiunea unui director de HR este sa fie liantul echipei de management, consilierul acestora și în același timp să fie pivotul între management și personal, să aducă vocea oamenilor în strategia companiei și să implementeze strategia între oameni. Acesta susține că sunt multe discuții pe această temă și că părerile sunt împărțite. Când vine vorba de cum ar arăta domeniul HR-ului peste 20 de ani, Daniel crede că HR-ul devine din ce în ce mai mult un partener de încredere al business-ului și prin urmare cunoștințele de management si abilitățile de consultant vor fi importante. Pe de altă parte, consideră că HR-ul va deveni din ce în ce mai specializat și e important pentru un tânăr să se hotărască ce anume din acest domeniu îi prezintă interes.

Provocările de care s-a izbit Daniel Adumitrachioaiei pe parcursul carierei sale au fost la tot pasul, mai ales dupa ce a depășit un anumit nivel, iar una dintre cele mai mări provocări a fost adaptarea la Teraplast și mai ales tot ce ține de planificarea și implementarea multitudinilor de proiecte din această companie. În altă ordine de idei, directorul HR susține că provocarea principală pentru orice lider este să își formeze o echipă performantă și unită.

Compania TeraPlast se bazează, în primul rând, pe oamenii pe care îi are și care îi asigură o creștere de performanță continuă. În al doilea rând, se bazează pe acționarii ei să o susțină și să îi acorde încredere, iar nu în ultimul rând, se bazează pe clienții ei. Acomodarea lui în TeraPlast a fost extrem de rapidă, datorită unor oameni extraordinari pe care i-a găsit în această companie, oameni care i-au acordat încredere și sprijin. Face parte dintr-o echipă minunată și competentă, iar din momentul în care a fost primit în echipă face tot ce poate să fie trup, minte și suflet acolo.

Teraplast acordă o deosebită importanță tinerilor și încearcă să creeze cât mai multe oportunități de carieră acestui segment. Oferă stagii de practică prin diferite facultăți, au învățământ dual, oferă intershipuri, încurajează tinerii să vină alături de compania lor pentru ai cunoaște și pentru a crește împreună cu aceștia.

Grupul Teraplast este o companie în continuă mișcare și transformare. Țelul lui Daniel Adumitrachioaiei este să facă departamentul de HR un departament ce merită să fie un partener în această creștere și un partener de cursă lungă cu influențe în strategia companiei. Acesta ar dori ca și compania TeraPlast să fie și să se simtă ca o echipă.

Teraplast are mai multe parteneriate cu diferite asociații din Bistrița Năsăud. Daniel Adumitrachioaiei susține că relația dintre POV21 și TeraPlast este o relație specială și prin prisma faptului că își doresc implicarea în comunitate și își asumă să aibă un rol activ în dezvoltarea tinerilor.

Daniel Adumitrachioaiei sușține că POV21 are un loc special în inima Teraplastului și asta se vede mai ales prin lungimea parcursului împreună. Sunt încântați să fie colaboratorii POV21 la diferite evenimente cu și despre tineri. Inclusiv pentru acesta, la nivel personal, POV21 este important și își dedică timpul cu drag ori de câte ori este solicitat. Lui Daniel i se pare că POV21 este un incubator de talente și crede că în timp asociația va deveni un important furnizor de viitori manageri și specialiști companiilor din România și nu numai. Pe de altă parte crede că POV21 este un loc unde tinerii pot învăța să comunice, să lucreze și să se distreze împreună.

Când vine vorba de lucratul cu tinerii din ziua de astăzi, Daniel Adumitrachioaiei susține că îi este usor să lucreze cu aceștia pentru că ei sunt plini de viață, curioși, energici, vin cu argumente frumoase și chiar îi este ușor să lucreze cu ei.

Cel mai important sfat din partea lui Daniel Adumitrachioaiei pentru tânăra generație este să învețe și iar să învețe pentru că ceea ce știm nu poate fi luat de nimeni. Iar apoi să aibă răbdare, de obicei rezultatele importante apar în timp și nu în ultimul rând, să experimenteze, să aibă experiențe și să descopere.

Grupul TeraPlast este un exemplu de determinare, un reper pentru antreprenoriatul românesc.

Autor: Diana Silași

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here