Tenisul de masă este un sport excelent pentru copii, o activitate care poate facilita dezvoltarea sănătoasă, dar şi invăţarea încă de la vârste fragede dar şi antrenarea capacităţii de concentrare.

Coordonarea, disciplina, timpul petrecut constructiv, cât și accesibilitatea acestuia sunt doar câteva dintre beneficiile acestui sport.

Alexandru George Dinca este un tânăr de doar 33 de ani, profesor de tenis de masă la Liceul cu Program Sportiv Bistrița, cât și la Școala Gimnazială Lucian Blaga, antrenor la CS Gloria 2018 BN precum și antrenor secund la echipa naționala U19 feminin. Tânărul profesor a avut parte de rezultate excepționale, aducând acasă trofee de locul 2 la Campionatul European de juniori și locul 3 la Campionatul Mondial de juniori cu echipa naționala U19 feminin, coordonând talentații tineri ai orașului.

Printre numeroasele oportunități deosebite, Alexandru a avut ocazia de a juca atât în Franța, cât și în Germania, alegând să se întoarcă în România, deoarece “nicăieri nu-i ca acasă” afirmă acesta, fiind locul unde își găsește adevărata putere de muncă și credință în potențialul tinerilor săi elevi, sperând că în timp să se poată atinge condițiile pe care cei din Vestul Europei le au.

Implicarea îl caracterizează, motiv pentru care își dorește ca în fiecare școală din județ să se regăsească o masă de tenis, lucru care va fi posibil cât mai curând prin implementarea unui proiect didactic, cu ajutorul sprijinului oferit de către Inspectoratul Școlar Județean, Clubul CS Gloria 2018 BN și Liceul cu Program Sportiv Bistrița ,care își doresc dezvoltarea sportului în comunitate.

De asemenea, acesta afirmă faptul că profesorii de Educație Fizică din cadrul orașului se descurcă foarte bine la ore, aducând o stare de bine și zâmbete pe fețele copiilor, prin învățarea de proceduri noi ale sporturior, lucru observat la Școala Gimnazială Lucian Blaga și la Școala Generală Nr. 1 de către tânăr.

Pe lângă planurile mari pe care acesta le are și pasiunea pentru tenis, Alexandru Dinca este pasionat și de fotbal, ocupându-și timpul liber socializând cu prietenii în aer liber, plimbându-se și ieșind în oraș, atunci când timpul îi permite, cariera sa ocupându-i o mare parte din timp.

„Sport egal sănătate, cu acest gând ar trebui să înceapă fiecare persoană ziua. De asemenea sport egal educație, caracter și multe altele pe care copilul tău le poate însuși prin practicarea unui sport într-un cadru organizat. Începeți cât mai repede acest drum și la fel de repede veți simți și beneficiile.”, declară Alexandru Dinca pentru Revista POV21.

Practicarea unui sport este foarte importantă pentru dezvoltarea și creșterea copilului, îmbunătățindu-i sănătatea atât sub aspectul fizic, cât și psihic. Copiii care practică un sport în mod constant sunt mult mai sociabili, comunicativi și disciplinati, așadar cei mici trebuie încurajați să îndrăgească sportul, acest lucru fiind posibil în comunitatea bistrițeană prin intermediul tinerilor campioni ai sportului, Alexandru Dinca fiind unul dintre aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here