Cei care și-au închiriat cabane pentru sărbătorile de iarnă riscă amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire privind infectarea cu virus. Polițiștii și jandarmii vor face verificări în Colibița, Băile Figa și Pasul Tihuța, pentru orice eventualitate.

 

Prefectul Stelian Dolha anunță cum sărbătorile vor fi altfel anul acesta ,,Nu vom mai aprinde nici artificii în noaptea Anului Nou. O să ne bucurăm acasă. Chiar aș recomanda să se renunțe la chefurile de la cabane. Aflu că multe dintre cabane sunt închiriate în perioada asta. O să avem echipe care vor verifica toate aceste lucruri pentru ar însemna că toate măsurile pe care le-am luat până acum – și carantină în Bistrița și măsuripentru fiecare comună în parte – au fost degeaba dacă în această perioadă nu le respectăm”.

 

Tot Dolha le spune cetățenilor cum întâlnirile de familie nu sunt interzise, dacă au loc într-o cabană privată: ,,,E legal și firesc dacă se adună familia acolo. În momentul în care cabana e închiriată și acolo se face un chef cu 30 – 40 de oameni pe câțiva metri pătrați, cu cântec și cu voie bună, înseamnă că tu (proprietarul -n.r.) ești împotriva măsurilor care s-au luat în această perioadă și va trebui să plătești. O să fie amenzi, chefuri care vor fi oprite chiar și în noaptea de Revelion. Păstrăm toate măsurile și nu cred că putem învăța decât așa. Avem amenzi destul de mari. Cuantumul pleacă de la 1500 de lei și ajunge la sume mult mai mari, dar nu cred că ar fi de dorit ca ei să intre în anul nou cu o amendă de achitat. De aceea, le recomand chiar și tinerilor să aibă dramul acela de înțelegere și sunt convins că îl au. Să ne distrăm mai puțin în această perioadă și să trăim sărbătorile acestea altfel, mai reținuți și mult mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru”.

 

Numărul maxim de colindători a fost restrâns la 3, însă prefectul recomandă ca bistrițenii să se colinde telefonic. ,,Dacă tot vorbim de o grijă pe care ar trebui să o avem față de părinții și bunicii noștri, atunci, în această perioadă chiar ar fi bine să nu îi vizităm atât de mult”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here