„Nu cânt numai cu gura, cânt din toată inima”!

Petruța Creța Vînca s-a născut în anul 1994, în localitatea Monor, județul Bistrița-Năsăud. A crescut într-o familie talentată, și când spunem asta ne referim la faptul că atât părinții ei, fratele ei, verișori, unchi, mătuși, toți au fost și sunt dansatori ai Ansamblului Folcloric” BALTAGUL” din Monor.
Coregraful ansamblului fiind chiar fratele artistei, Bogdan Creța.

„«BALTAGUL» ansamblul meu de suflet!”

Alături de ei a urcat pentru prima oară pe o scenă la vârsta de 6 ani „îmi amintesc și acum primele emoții din fața spectatorilor”.

Prima pasiune a Petruței a fost jocul popular, iar mai târziu a descoperit și dragostea față de cântec!

„ „Întotdeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu” , așa am învățat de mică de la părinții mei dar și de la preotul din sat. Aveam doar 7 ani, atunci când pentru prima oară am început să cânt și nu oriunde, ci în strană, alături de tatăl meu, diac pe atunci. Încet, încet am învățat toate cântecele bisericești, încurajată de tatăl meu și de preotul Marius Avram, care mereu mă „lăuda” spunându-mi că am o voce frumoasă!”, ne-a povestit artista.

„De-a lungul timpului am colaborat cu mulți oameni frumoși la chip și suflet, de la care am învățat multe lucruri frumoase, țin să menționez pe cei care au fost „familia populară” pentru mine : Ansamblul Folcloric „DOINIȚA” al cercului Militar din Bistrița( Coordonatori, doamna cântecului popular Cornelia Ardelean Archiudean și domnul colonel Florentin Archiudean) dar și Ansamblul Folcloric „BALADELE BISTRIȚEI” ( instructor coregraf Adrian Pașcu).”

DJ Vnk(Andrei Vînca), cunoscutul DJ bistrițean este astăzi sufletul pereche al Petruței, iar împreună au întemeiat o familie frumoasă cu doi copii minunați.

Soțul artistei, împresionat de frumoasa voce a Petruței a venit cu ideea de a înființa o formație de muzică populară. O idee genială, care astăzi încântă mii de oameni cu muzica lor diversificată și pe gustul tuturor.

Curând a lansat o priceasnă care vă v-a unge pe suflet. De asemenea Petruța pregătește primul ei album de muzică populară, muzica de care sigur o să vă îndrăgostiți.

„Cu siguranță publicul așteaptă mereu noutăți, mai ales acum, în perioada aceasta urâtă prin care am trecut cu toții, perioadă în care noi artiștii am simțit lipsa oamenilor pe care îi adunam în jurul nostru doar cu o singură notă muzicală. Am reușit să înregistrez câteva cântece frumoase, unele creație proprie, altele culese de la bătrânii din sat. Cele mai dragi sufletului meu sunt „Pe la noi pe la Monor” și „Amară-i pita amară”, aceste două cântece mi-au adus multe aprecieri și cuvinte de laudă. În viitorul apropiat reușesc să finalizez primul meu album de muzică populară de care sunt foarte mândră!
Acum suntem în postul Sfintelor Paști, de aceea mi-am dorit să imprim o priceasnă căreia am reușit să-i filmez și un videoclip frumos.
Mă bucur că am atât de mulți oameni frumoși alături de mine și atât de mulți oameni care apreciază toată munca mea! Mereu voi încerca să surprind plăcut pe toți cei care mă iubesc ca și artist!
Nu în ultimul rând țin să le mulțumesc lor, familiei mele : soț, părinți, socrii pentru tot sprijinul acordat de la începutul carierei mele! Este mai mult decât important ca FAMILIA să-ți fie alături indiferent de situație!
Cu respect și multă prețuire pentru voi, PETRUȚA CREȚA VÎNCA!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here