Data de 8 aprilie este marcată în fiecare an de Ziua Internațională a Romilor, prilej cu care reprezentanții Instituției Prefectului județul Bistrița-Năsăud au organizat o ședință a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi. Ședința a avut ca scop principal susținerea și promovarea diversității culturale și promovarea toleranței etnice în societatea românească.

„Cred cu tărie că trebuie să promovăm valorile culturale, tradițiile și obiceiurile. Cultura a fost, este și va fi întotdeauna nucleul identitar al oricărui popor, astfel că trebuie să avem grijă să nu avem pierderi identitare. Astăzi, aș vrea să felicit fiecare familie de etnie romă care înțelege că prin sistemul educațional se contribuie la îmbunătățirea vieții, la viitorul fiecărui copil. (…)
Institutia Prefectului – judetul Bistrița-Năsăud își reafirmă angajamentul de a contribui activ la îmbunătățirea condițiilor de viață și la creșterea incluziunii sociale a romilor din județul nostru.”, a transmis Subprefectul Décsei Atilla

„Suntem diferiți prin cultură și tradiții, dar aceste diferențe nu ne separă, dimpotrivă, trebuie să fim uniți în diversitate, să devenim mai puternici și mai înțelepți, să construim împreună, să creăm valori. Înțelegerea diferențelor și aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoașterea reciprocă, implicit la o conviețuire armonioasă. Pe această cale doresc să transmit tuturor concetățenilor de etnie romă cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Internationale a Romilor.”, a transmis subprefectul Lorand Toth.

Ședința a continuat cu discutarea situației vaccinării anti-CoVid-19 în comunitățile de romi de la nivelul județului, unde s-a concluzionat că este necesară intensificarea unei campanii de informare în acest sens.

De asemenea, instituțiile de ordine publică au pus pe tapet un raport al problemelor întâlnite în comunitățile de romi pe perioada stării de urgență și alertă ca urmare a pandemiei cauzate de Coronavirus, iar apoi, a fost prezentat stadiul derulării campaniei de informare „Eu îți dau recomandarea”, al cărei principal scop este creșterea numărului de romi înscrisi în sistemul de învățământ.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au făcut un raport general al cadrelor din județ ocupate de romi din această instituție, ale căror performanțe sunt demne de mândrie, au transmis cei de la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here