În calitate de Prinț de Wales, Charles al III-lea a făcut numeroase vizite în România. După încoronarea sa din 6 mai 2023, ca monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și vizita sa privată în România, pe 2 iunie, acesta a devenit primul monarh britanic care a făcut acest lucru, scrie Mediafax.

Regele Charles al III-lea a început discursul în limba română cu adresarea: „Domnule preşedinte, doamnelor şi domnilor”.

„Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această ţară remarcabilă. Când am venit aici şi chiar dinainte am simţit o legătură profundă cu România”, a afirmat cu mândrie și recunoștință regele Marii Britanii şi Irlandei de Nord

În cadrul discursului său rostit la Palatul Cotroceni din România, Regele Charles al III-lea și-a exprimat afecțiunea pentru țară. A recitat chiar un vers din opera renumitului poet român, Eminescu, în care afirmă: „Am ajuns să iubesc România”, subliniind aprecierea sa profundă pentru națiune.

Printre strămoșii lui Charles al III-lea se află contesa maghiară Claudine Susanna Rhédey von Kis-Rhéde, care i-a fost stră-stră-străbunică.

Regele și-a exprimat aprecierea profundă pentru România, invocând afecțiunea sa pentru cultura, arta, moștenirea, istoria, peisajele și biodiversitatea acesteia. Și-a continuat discursul în limba română, recitând un vers al lui Mihai Eminescu care lăuda România ca pământ al gloriei și al dorului: ,,Țară de glorii, țară de dor”.

Sursă foto: Administrația Prezidențială a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here