Bistrița
Bistrița

Elevii bistrițeni sunt înghesuiți în mijloacele de transport în comun în drumul lor spre casă de la școală!

Imaginile au fost făcute publice pe o rețea de socializare, fiind surprinse tocmai la orele de vârf. Se vede clar cum elevii poartă mască, însă nu este respectată regula distanțării sociale.

Bistrițenii sunt revoltați din această cauză, adăugând și faptul că există o lungă întârziere a autobuzelor, mai exact, de 20-30 de minute între stații.

Noi am contactat firma de transport și am cerut să ni se prezinte care este poziția acesteia față de situația actuală:

,,Din pozele transmise, rezultă un număr de aproximativ 10 călători în picioare, plus călători pe scaune.
Autobuzele destinate transportului public local sunt autobuze urbane și sunt omologate cu un număr mai mic de locuri pe scaune și un numar mai mare de locuri în picioare.
Prin urmare, aceste autobuze sunt omologate cu o capacitate totală de 75 – 95 de locuri.
Pe autobuzele de 75 de locuri există un numar de 22-24 locuri pe scaune și restul în picioare.
Din pozele transmise de dvs. apreciem o încărcare de sub 50% din capacitatea autobuzului.
Dacă ar fi să ne raportăm la ceea ce susțin unii călători, adică să circule un număr de călători egal cu jumătate din capacitatea pe scaun, atunci, pe acest tip de autobuze, ar trebui să fie doar 12-14 calatori, lucru care nu cred că se întamplă în transportul public local de oriunde.
În final, vă mulțumim pentru informația dată și vă asigurăm că în permananeță suntem atenți și tratăm cu seriozitate atât comportamentul conducătorilor auto, respectarea capacităților corespunzoare a mașinilor, cât și orice alt fapt ce ar putea zădărnici eforturile depuse de lupta împotriva Coronavirus.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here