Bistrița- Năsăud
Bistrița- Năsăud

Doi bărbați din Bistrița-Năsăud, au fost arestați preventiv după ce au înșelat o bătrânică din Dej, prin metoda „Accidentul”.

Este vorba despre un bărbat din Beclean și celălalt este din Șieu Ordohei.

Bărbatul din Beclean a fost prins în flagrant de polițiștii din județul Cluj în timp ce lua 2000 de lei de la femeia din Dej. Bărbatul a păcălit femeia că fiul ei a făcut un accident și este în spital și are nevoie de bani.

La data de 1 august, bărbatul s-ar fi deplasat acasă la bătrănică, o femeie în vârstă de 73 de ani, în Dej. Acesta și-a atribuit o calitate falsă și i-ar fi spus ca fiul ei a suferit un accident si are nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală, potrivit IPJ CLUJ.

Femeia i-ar fi dat un plic care conținea suma de 2.000 de lei. La scurt timp după plecarea bărbatului de la domiciliul acesteia a fost prins în flagrant delict de polițiști și a fost reținut pentru 24 de ore.

„În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că la fapta de înşelăciune ar mai fi participat încă un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Şieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost depistat la data de 4 august de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pe raza municipiului Cluj-Napoca”, mai precizează IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Dej a admis propunerea de arestare preventivă a celor doi bistrițeni.

Plicul cu bani a fost recuperat de către poliţişti şi predat persoanei vătămate.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevazută şi pedepsită de Codul penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here