doneaza sange
doneaza sange

Viața, un dar de la Dumnezeu, un mister pentru fiecare dintre noi. În viață există oameni norocoși și oameni mai puțin norocoși. Datoria oamenilor norocoși este sa îi ajute pe cei mai puțin norocoși, la fel cum fac donatorii de sânge.

Te-ai gandit vreodată câți oameni poți salva donând sânge?

Răspunsul este unul simplu: 3 oameni pot fi ajutați sau chiar salvați în urma unei singure donării, de către o persoană. De cele mai multe ori ne hotărâm să donăm sânge doar în cazurile în care o persoană apropiată are nevoie, dar nevoia de sânge este constantă.

Este recomandat ca și donarea să fie periodică și constantă, lucru care este extrem de important deoarece, stocarea produselor sanguine are un număr limitat de zile. Pe lângă asta, bolnavii cu afecţiuni grave şi imunitate scăzută (bolnavii de leucemie și copii) au nevoie de donatori care să doneze de cel puțin două ori pe an.

 Care sunt beneficiile donarii de sânge?

Prin donarea de sânge nu doar că poți salva vieți, dar această îți poate aduce o serie de beneficii, precum: împrospătarea sângelui, creșterea imunității, scăderea cu 30% a riscului de paralizie și accident vascular.

Cum poți ajunge donator?

Este atât de simplu, dacă ai între 18 și 50 de ani trebuie doar să îți faci timp și să îți dorești să contribui la salvarea unei vieți. Așadar, centru ,,Donare Sânge Bistrița” te așteaptă în fiecare zi lucrătoare în intervalul orar 08-13, pentru a dona sânge.

doneaza sange
doneaza sange

Cea mai mare satisfacție este atunci când știi că ai putut ajuta o persoană și că ai reușit să îi alini durerea. Poți să fi și tu unul dintre eroii care donează sânge!

Sursă foto: Facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here