Chit că vorbim de reguli care să ajute la îndepărtarea COVID-19 sau discutăm despre o problemă mult mai veche, terenurile de fotbal, baschet, tenis sau handbal ori pistele pentru atletism și alergare stau de multe ori închise, lăsate în paragină și lăsate-n plata Domnului.

Acest lucru a fost semnalat și de către Doris Rai, o personalitate din ce în ce mai influentă în Bistrița și cunoscută a fi „candidatul independent” la Primăria Bistrița, în 27 septembrie.

„DESCHIDEȚI terenurile de sport ale școlilor! Lăsați copiii să facă mișcare, cum ați făcut și voi în curtea școlii, când erați copii! Inspirată de mesajul unei doamne care mă întreba ce e de făcut pentru ca terenurile de sport ale școlilor din Bistrița să fie deschise vara asta și copiii și tinerii din oraș să aibă unde să facă mișcare, am decis că trebuie să trecem la acțiune și să ne facem auzită #VoceaComUNITĂȚII.

NU mai putem fi de acord ca terenurile de sport să stea ferecate cu lanțuri și copiii să-și consume energia cutreierând străzile și căutând o scară de bloc din fața căreia să nu-i alunge nimeni.Ce să facă altceva? Ce opțiuni le-au lăsat cei care administrează acest oraș? Nici una, vă spun eu. Parcul este plin, locurile de joacă dintre blocuri au fost gândite (majoritatea) pentru copiii de vârste mici. UNDE să meargă și ce să facă puștii de 7-8 ani, 12 ani și adolescenții, de ce nu?! Ce le oferă Bistrița?

Acces interzis pentru ei, liber e doar pe străzi.Bistrița e atât de aglomerată astăzi că nu a mai rămas un petic de teren unde copiii să bată mingea, de fotbal, de baschet, de care vor ei. Între blocuri e plin de mașini, toate straduțele sunt intens circulate, astfel că nici un tenis cu piciorul nu au unde juca.Am fost la o parte dintre școlile din Bistrița care știam că au terenuri de sport, școli de cartier, unde un teren de sport deschis copiilor din zonă le-ar da posibilitatea nu doar să își consume energia și să joace un fotbal sau un baschet, ci și să se joace în siguranță, nu printre mașini.

Situația era exact cum o știm cu toții. TOATE terenurile ferecate și pustii. Vara. E inacceptabil.Și nu poate să ne spună cineva că bistrițenii nu vor să facă mișcare, pentru că am mers și la bazele sportive private și erau pline de viață, de oameni care își doresc atât de mult să facă sport că scot bani din buzunar pentru asta. Puștii și majoritatea adolescenților nu ar avea de unde să plătească zilnic accesul pe un teren privat. Lângă terenurile de la Liceul Sportiv, unde pe poartă m-a îngrozit efectiv anunțul că Accesul Elevilor este STRICT INTERZIS, era o bază sportivă privată unde, evident, era un meci de fotbal. Pe terenul școlii sportive nu.

Inacceptabil! Vă propun ca toți cei care susțineți la fel ca și mine necesitatea deschiderii imediate a tuturor terenurilor de sport ale școlilor, să faceți adrese către Primăria Bistrița prin care să cereți acest lucru, dacă se poate, semnate de cât mai mulți părinți. La rândul meu, voi redacta un memoriu pe care îl voi trimite nu doar primarului în funcție ci și Consiliului Local Bistrița, care pot dispune imediat o astfel de măsură. Haideți să nu mai lăsăm să treacă nici o zi în care copiii noștri să nu aibă acces la bazele sportive aflate în administrarea municipalității.

Trebuie să facem auzită #VoceaComUNITĂȚII! Bistrița e a noastră, nu a lor!”, a declarat Doris Rai pe pagina sa oficială de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here