Centrul EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud își îndreaptă atenția spre școlile din mediul rural al județului, ce au un acces mai redus la informare, și spre mediul universitar. Activitățile sunt adresate cadrelor didactice, elevilor în vârstă de peste 12 ani și studenților.

O primă acțiune din această serie a fost organizată la data de 2 iunie 2021, la Liceul Tehnologic Lechința, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Printre subiectele de discuție cu dascălii și elevii s-au numărat și înțelegerea cauzelor ce au condus la schimbările climatice, modul în care putem contribui la un viitor sigur al planetei și motivarea de a acționa pentru a depăși actuala criză.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat teme precum: Uniunea Europeană – obiective și valori, obiectivele și bunele practici incluse în Pactul Ecologic European (European Green Deal), oportunități de implicare a tinerilor în inițiative menite să contribuie la conturarea Europei, cum ar fi instrumentul ”Future EU”, activități inovative din domeniul protejării mediului, spre exemplu Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021, activități de pregătire a acestora pentru a răspunde corect situațiilor diverse ce pot afecta negativ sănătatea publică din comunitatea lor.

Sesiunea interactivă „Educație pentru o societate sănătoasă” a fost organizată
de EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Clubul Rotary Bistrița Nosa și Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here