Erasmus
Erasmus

Erasmus+ este programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2021-2027. Educația, formarea, tineretul și sportul sunt domenii-cheie care sprijină cetățenii în dezvoltarea lor personală și profesională. Educația și formarea de înaltă calitate, favorabile incluziunii, precum și învățarea informală și nonformală conferă, în ultimă instanță, tinerilor și participanților de toate vârstele calificările și competențele necesare pentru participarea lor semnificativă la societatea democratică, pentru înțelegerea interculturală și pentru tranziția de succes pe piața muncii.

Erasmus+ din ochii unui profesor

Cine ne poate spune mai multe despre Erasmus decât un cadru didactic. Doamna Cîrlejan Anica este profesoară învățământ primar la Centrul școlar pentru educație incluzivă din Beclean și face parte din programul Erasmus. Într-un interviu cu aceasta am aflat cu adevărat ce înseamnă acest program.

Experiențele Erasmus sunt foarte diferite una de alta, fiecare are ceva aparte ceea ce face fiecare mobilitate Erasmus unică și de neuitat. Țări diferite, orașe diferite, culturi diferite activități diferite și oameni diferiți. Totuși oamenii de pretutindeni sunt foarte amabili și ospitalieri. Ei te ajută să capeți o experiență cu adevărat de neuitat.

Un astfel de proiect cum e Erasmus+ te ajută sa îți ieși cumva din zona de comfort și să te dezvolți ca persoană. Dacă ești o persoană care caută provocări, care vrea să iasă din zona de comfort și mai mult, să se dezvolte atât pe plan personal cât și pe plan profesional, Erasmus+ este locul unde poți face asta.

Participarea într-una astfel de proiect nu este tocmai ușoară însă Ghidul programului Erasmus îți poate oferi o multitudine de informații despre tot ceea ce trebuie să știi pentru a participa dar și ghiduri și tutoriale pentru a te putea ocupa de documentele necesare. În cadrul acestor proiecte găsești diferențe educaționale și socio-culturale care îți lărgesc percepția despre lume. Îți dezvoltă cunoștințele profesionale prin interacțiunea cu alți oameni preocupați la nivel educațional de aria care te interesează pe tine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here