Elevii care vor participa în format fizic la cursuri vor primi măști de protecție, anunță ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Există un stoc de peste 37 de milioane de măști pentru elevii din învățământul preuniversitar.

Cîmpeanu a declarat vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educației următoarele:

,,Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măști doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia.” Webinarul a fost în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învățământ, conform Digi24.

Profesorii au prioritate la vaccinare, spune ministrul. Acesta își dorește ca școala să înceapă în format fizic cât mai repede, la începutul semestrului al doilea. Decizia va fi luată pe 2 februarie.

„Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale”, declară Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here