Echipele de robotică din Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, Esentza Revolution și Esentza Robotics, au avut o misiune importantă în județul Bistrița-Năsăud: să promoveze programul FIRST și educația STEM.

Echipele au vizitat mai multe școli din județ, inclusiv Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița și Școala Gimnazială Șieu Măgheruș, unde au întâlnit copii entuziaști care au fost uimiți de pasiunea robotiștilor pentru robotică.

Elevii au avut ocazia să afle totul despre educația STEM și despre importanța acestei discipline, precum și despre puterea robotiștilor de a motiva și a inspira ceilalți elevi. Echipele speră că, în viitorul apropiat, numărul echipelor de robotică din județul Bistrița-Năsăud va crește, permițând astfel și mai mulți elevi să descopere frumusețea și puterea roboticii.

Inspirația și pregătirea sunt atributele care definesc echipa Esentza Robotics. Acești elevi talentați au împărtășit cu noi ceea ce se ascunde în spatele succesului lor: pasiunea, muncă constantă și sacrificiul, colaborarea eficientă și încrederea reciprocă.

Tinerii au demonstrat, în vizitele lor la școlile din județ, că robotica nu este un domeniu limitat doar pentru băieți, ci poate fi abordat cu succes și de către fete.

Lorena Vereș este o tânără pasionată de robotică și se ocupă cu scrierea în ,,Caietul inginerului” și cu proiectarea 3D a robotului. Pe lângă aceste activități, ea se ocupă și de PR & Marketing. Fiind o tânără perseverentă și dedicată, Lorena se implică în toate departamentele, inclusiv la partea tehnică și fiind într-o echipă de fete, are ocazia de a face acest lucru cu brio.
Astfel, ne-a împărtășit câteva gânduri în urma vizitelor avute.

Care a fost scopul acestor prezentări?

Scopul acestor vizite la școli a fost de a promova programul FIRST și educație STEM, care ajută elevii să își dezvolte anumite abilități precum: spiritul de echipă, comunicarea, creativitatea și gândirea critică. Totodată, ne-am dorit să creștem oportunitățile copiilor din mediul rural, dar și să le demonstrăm profesorilor faptul că FTC ( competiția la care participăm) ne ajută enorm de mult în formarea caracterului nostru. Competiția „First Tech Challenge” înseamnă mai mult decât construirea și programarea unor roboți… Înseamnă colaborare, perseverență, profesionalism, prietenie și bineînțeles, pasiune. Sperăm că am reușit să le demonstrăm fetelor cât de importante suntem în domeniul roboticii. Esentza Revolution crede în puterea și succesul fetelor!

Cui i s-au adresat aceste prezentări?

Prezentările au fost atât în folosul copiilor, cât și în al profesorilor. Copiilor le-am insuflat pasiunea pentru robotică și i-am ajutat să descopere acest domeniu inedit al roboticii, iar pe profesori i-am încurajat să înființeze echipe de robotică, întrucât robotica înseamnă educație, dar și viitor.

Cu ce impresii au rămas copiii?

Elevii au fost extraordinar de încântați de roboții noștri și mai mult de atât, și-au exprimat dorința de a face parte dintr-o echipă de robotică. Aceștia au învățat despre educația STEM și despre beneficiile acesteia, și sperăm că am reușit să le arătăm cât de importantă este munca în echipă. De asemenea, elevii au învățat că numai prin multă muncă și perseverență, ne putem atinge scopurile. De asemenea, le-am sugerat să stăruie de profesori cât mai mult pe această parte și am găsit un moment in care ne-am împărtășit experiențele din cadrul FTC, oferindu-le sfaturi și încurajări. Momentul surpriză a fost atunci când i-am lăsat pe copii să testeze roboții. Aceștia au fost cuprinși de o bucurie uriașă, ceea ce ne-a bucurat și pe noi.

 

Cu astfel de adolescenți talentați, credem cu tărie că în viitorul apropiat numărul echipelor de robotică din județul Bistrița-Năsăud va crește și tot mai mulți tineri vor descoperi frumusețea și tainele ascunse ale roboticii.

Felicitări elevilor și mentorilor lor:
-Esentza Robotics:

•Mircea Cristian Nicula – Inspector Școlar General;

•Măierean Ovidiu – profesor Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean;

•Nelia Nicula – profesor Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean.

-Esentza Revolution:

•Mircea Cristian Nicula – Inspector Școlar General;

•Nelia Nicula – profesor Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean.

Aceste rezultate sunt remarcabile! Echipa POV21 vă mulțumește pentru experiențele de învățare pe care le-ați oferit elevilor și pentru a ne arăta că educația generațiilor de azi este în mâinile mentorilor și profesorilor dedicați, pasionați, talentați și alături de generațiile viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here