Președintele FNAP din Învățământul Preuniversitar a anunțat că programa pentru Evaluarea Națională va fi publicată după 8 februarie, la începutul celui de-al doilea semestru.

Directorul General CNPEE a declarat următoarele: “În această după-amiază, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a organizat pe platforma zoom o întâlnire la care au participat, alături de părinți și cadre didactice, profesori de limba română, și domnul Marian Șuță“

În cadrul discuțiilor s-au exprimat puncte de vedere privind noua programă de limba română pentru Evaluarea Națională 2021, abordarea acestei programe pe parcursul claselor V – VII pentru această generație, posibilitatea reducerii programei, structura noilor modele de subiecte, necesitatea apariției cât mai curând posibil a unor teste de antrenament, susținerea unei simulări a EN.

În urma discuțiilor de astăzi s-au ajuns la următoarele concluzii: la începutul semestrului al 2-lea se va publica noua programă de EN, iar după data de 15 februarie se vor publica teste antrenament, câte unul pe săptămână.

„Cu ajutorul cadrelor didactice se va depune zilele viitoare la CNPEE si MEC un document cu propunerile discutate”, potrivit lui iulian Cristache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here