explozie

O explozie neurmată de incendiu a izbucnit, în această seară în gara Lunca Ilvei din județul Bistrița-Năsăud. Din primele date, o persoană a fost rănită.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, o explozie neurmată de incendiu s-a produs la un mijloc de încălzire dintr-un utilaj feroviar – plug deszăpezire (staționat în gara CFR Lunca Ilvei).

Din primele informații, o persoană a suferit arsuri la nivelul feței, însă victima este conștientă.

Conform sursei citate, la fața locului a intervenit un echipaj SAJ Bistrița-Năsăud și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, luni seară, a fost sesizată, prin SNUAU 112, o  explozie la un utilaj- plug de deszăpezire care se afla în stația CFR Lunca Ilvei.

La fața locului, în urma primelor verificări efectuate, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Ilva Mică au constatat faptul că generatorul de curent care se afla în interiorul utilajului ar fi explodat, iar trei bărbați, angajați CFR, au fost răniți. Doi dintre aceștia, în vârstă de 52, respectiv 33 de ani, din Vatra Dornei au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, iar cel de-al treilea, un bărbat de 38 de ani, a refuzat transportul la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Județean de Transporturi Bistrița-Năsăud continuă cercetările, urmând a fi stabilite cauza și împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru verificări de specialitate.

UPDATE: Echipajele medicale SMURD și SAJ au găsit la locul solicitării trei bărbați conștienți, doi cu arsuri de gradul Il si III la nivelul feței și palmelor. Ambii au fost stabilizați și vor fi evacuați spre UPU SMURD Bistrița. Cel de-al treilea bărbat cu arsuri superficiale a primit asistență medicală la locul solicitării dar a refuzat transportul la spital.

„Intervenția este încă în dinamica.” ISU BN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here