Festivalul-concurs de teatru „La Hanul lui Mânjoală” este un proiect educativ al Școlii Gimnaziale Mărișelu, aflat anul acesta la ediția a IX-a, fiind un proiect inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale a Ministerului Educației pe anul 2023.

Derularea proiectului, aflat sub egida Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și a Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud, este posibilă cu sprijinul partenerilor prezenți la fiecare ediție: Primăria Comunei Mărișelu și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Cele 2 activități ale proiectului sunt:

1. Conferința festivalului (vizează teatrul ca valoare educativă, culturală și spirituală) are ca temă în acest an ,,Teatrul ca metodă de învățare experiențială”, aceasta fiind dedicată tuturor cadrelor didactice, copiilor, iubitorilor de teatru, de artă și cultură în general. 

Pentru asigurarea caracterului specific al conferinței, vor susține prezentări în fața auditoriului, specialiști, oameni de teatru printre care maestrul Adrian Titieni, Elena Ivanca, Rudy Moca. 

Participanții ce se vor înscrie la conferință sunt cei care vor determina nuanțarea prezentărilor, prin completarea formularelor de înscriere unde vor își vor expune așteptările, dorințele cu privire la caracterul cognitiv al conferinței. Persoanele care se vor înscrie completând formularul electronic vor primi pe adresa de e-mail o invitație pe baza căreia vor avea acces în sală. 

Prima activitate a festivalului va avea loc în data de 13 mai, la o ora și o locație ce vor fi comunicate cât mai curând.

2. Festivalul-concurs de teatru „La Hanul lui Mânjoală” este activitatea principală a proiectului și cuprinde 2 secțiuni (trupă și monolog) și 3 categorii de vârstă (clasele III-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII), unde se așteaptă trupe de teatru din Bistrița-Năsăud, dar și din alte cel puțin 5 județe.

Festivalul-concurs va avea loc în data de 14 mai începând cu ora 12 la Căminul Cultural ,,Ioan Cotoc” din Mărișelu.

Link-ul de înscriere pentru cadre didactice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1Dzj9j0AEH87v8t-J9Ocl_ZC5aQtw8Rb9zhZ7AAVy9cmW-w/viewform

Link-ul pentru persoanele interesate, dar care nu sunt cadre didactice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmSPstdVyAXqZZQPpU-XqrA490PH_BnwyyAYXmoG15t4BuOg/viewform

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here