Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că statul a obligat închiderea firmelor pe timp de pandemie, iar acestea ar trebui să fie despăgubite pentru toate efectele ulterioare închiderii acestora, potrivit Agerpres.

„O societate liberă, în sensul liberal al termenului, deci una care este bazată pe proprietatea privată şi respectul proprietăţii private, trebuie să aibă totuşi şi pârghiile prin care să se apere de evenimente externe, cum ar fi război sau o pandemie. În contextul acesta, în care măsurile sunt liberticide, îşi găsesc o justificare măcar temporară. De asemenea, lucruri de tipul scheme de ajutor de stat şi altele de genul acesta – subvenţii – îşi găsesc justificarea în faptul că au un caracter de despăgubire.
Faptul că statul este cel care a obligat întreprinderi să se închidă înseamnă să statul este cel care cumva ar trebui să fie acolo ca să le despăgubească pentru toate efectele ulterioare ale acelei închideri. Practic, este un fel de aplicare a principiului «Poluatorul plăteşte», cel care a închis plăteşte şi acesta este statul român. Sunt fanul ideii ca aceste despăgubiri să fie date cât mai mult sub formă de facilitate fiscală, pentru că atunci ele cumva se vor regăsi pentru toată lumea, fără birocraţie, fără să trebuiască să bugetăm, să aşteptăm bani, să avizăm, să aprobăm, să luăm dosare la puricat”, a afirmat ministrul în cadrul unei videoconferințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here