Având în vedere confirmarea unor cazuri de infectare cu virusul Coronavirus în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Bistriţa, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, la testarea a 87 de persoane private de libertate.

Testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni.

Rezultatele au relevat alte 22 de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi (dupa alte 3 cazuri confirmate vineri), astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.

Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată.

Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical.

Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim.

Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here