Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud desfășoară zilnic activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus.

În ultimele 24 de ore, zonele în care s-au desfășurat acțiunile au fost cele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele, dar şi în mijloacele de transport în comun.

146 de forțe de ordine au verificat ieri dacă s-au respectat măsurile impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii Coronavirusului, în aproape 100 de societăți comerciale, precum şi 58 de mijloace de transport, dintre care 38 de mijloace de transport în comun.

1400 de persoane au fost legitimate, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 7.500 de lei. Dintre acestea, 44 de sancțiuni, în valoare de 4000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare.

,,Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.” au transmis reprezentanții IPJ BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here