DNA
DNA

Victor Sandu, fost director la Apele Române între 2017 și 2019, este acuzat de Direcția Națională Anticorupție că a încasat un milion de euro mită pentru facilitarea unor contracte. DNA a dispus reținerea lui Sandu pentru 24 de ore și punerea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile.

Concret, banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de Victor Sandu în legătură cu atribuţiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităţilor produse pe râuri din judeţul Bihor. Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul lui Victor Sandu, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate”, conform unui comunicat al DNA.

Procurorii DNA arată că l-au reţinut şi pe omul de afaceri care i-a dat mită lui Sandu, iar față de cei doi administratori ai firmelor prin care s-a dat şpaga au dispus controlul judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, pentru infracţiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

Marţi, Victor Sandu şi omul de afaceri au fost prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here