Pirotehnicienii bistrițeni au fost solicitați, aseară, 22 a.c., prin numărul unic de urgență 112, pe raza localității Lunca Ilvei, unde un cetățean a descoperit un element de muniție în timp ce executa lucrări de amenajare a proprietății.

De urgență, pirotehnicienii din cadrul ISU Bistrița – Năsăud s-au deplasat la locul indicat și au identificat , în urma măsurilor specifice, 10 elemente de muniție. Procedura a fost finalizată în jurul orei 00.00, pentru ca dimineața la ora 06.00, asanarea terenului respectiv sa fie reluată.

Pe timpul noptii, perimetrul a fost balizat, iar paza acestuia a fost asigurată de către un echipaj de jandarmi.

Astăzi, la ora 14.00, misiunea a fost încheiată, în total, au fost găsite 15 bombe de aruncător, calibru 82 mm, ridicate și transportate in condiții de siguranță într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora.

Trebuie subliniat modul responsabil în care a procedat proprietarul terenului, care a oprit orice activitate în momentul observării elementului de muniție și a solicitat sprijinul specialiștilor pregătiți în gestionarea acestui tip de intervenție extrem de riscantă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here