În cursul săptămânii, o echipă compusă din experți Salvamont Bistrița-Năsăud s-a îndreptat spre Munții Călimani, zona Vârful Bistricior, cu scopul de a evalua nivelul riscului de avalanșă și de a monitoriza stratul de zăpadă din acea zonă. După o analiză atentă, echipa Salvamont a raportat că stratul de zăpadă din acea zonă măsoară 1,3 metri, cu un risc de avalanșă moderat.

Reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud au transmis o recomandare importantă tuturor celor care planifică să meargă în acea zonă în timpul sezonului de iarnă. Ei au subliniat importanța de a purta echipament adecvat sezonului de iarnă și de a aborda traseele montane cu prudență, luând în considerare riscul de avalanșă.

Mesajul celor de la Salvamont Bistrița-Năsăud arată importanța pregătirii adecvate și a siguranței atunci când se întreprind activități în munți, mai ales în condițiile specifice sezonului de iarnă. Este esențial să luăm măsuri precaute și să respectăm sfaturile experților în materie, pentru a evita situații periculoase.

”În cursul săptămânii, o echipă Salvamont Bistrița-Năsăud s-a deplasat în Munții Călimani, zona Vârful Bistricior, pentru evaluarea riscului de avalanșă și monitorizarea stratului de zăpadă. Stratul de zăpadă măsoară 1,3 m cu risc de avalanșă moderat. Recomandăm echipament adecvat sezonului de iarnă și abordarea traseelor montane cu prudență”, a informat Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud.

Sursa foto: Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here