Bistrița- Năsăud
Bistrița- Năsăud

Astăzi, 04 august, a avut loc o mică festivitate de premiere la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

S-au premiat oamenii care pe timp de pandemie s-au implicat în acțiunile de voluntariat organizate sub umbrela parteneriatului dintre Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud și Asociația OM – Orașul Mariei. Aceste acțiuni au avut ca scop ca scop ajutorarea persoanelor nevoiașe aflate fie în izolarea impusă de pandemie, fie în izolarea cauzată de o situație socială nefavorabilă.

Acestor oameni cu inima mare și multă implicare le mulțumim din suflet pentru tot ceea ce au făcut. Și-au riscat viețile lor pentru a salva pe alți. Lucru de apreciat. Aveți toată aprecierea noastră pentru generozitatea de care ați dat dovadă.

De asemenea în cadrul acestei reuniunii li s-a arătat mulțumirea și echipei de laborator, care au deschis primul laborator de testare cu aparatul RT-PCR din județul Bistrița-Năsăud.

„Acești oameni au dat dovadă de angajament, oferindu-și necondiționat ajutorul pentru a distribui pachete oamenilor aflați în nevoie, pe toată raza județului Bistrița-Năsăud, indiferent de timp, distanță, dificultăți, oferind cel mai de preț lucru, singura resursă neregenerabilă – timpul.

Fie că a fost vorba de rebelii pe două roți, fie că a fost vorba de tineri, de persoane în vârstă și indiferent de ocupația lor, acești oameni au răspuns invitației noastre de a-i ajuta pe cei aflați în dificultate, persoane în vârstă și singure, sau chiar familii întregi, stabilind cu aceștia o conexiune bazată pe înțelegere, încredere, punându-și la dispoziție chiar și datele de contact pentru a putea fi apelați în caz de nevoie.

Voluntarii noștri s-au aflat în prima linie în lupta împotriva greutăților cauzate de CoVid-19 și au dat dovadă de spirit de sacrificiu, curaj, implicare, promptitudine, devotament și empatie.

Am avut bucuria de a asista la dezvoltarea cooperării, comunicării, empatiei, am putut să văd cum oamenii revin la esența lor și la valorile care, în lipsa unor bunuri care ne sunt inutile în această perioadă, ne ghidează. Acesta este adevăratul județ Bistrița-Năsăud! Un loc cu OAMENI de bine!

Le mulțumesc pentru tot, am să vorbesc în continuare despre ei și ce au făcut, oferindu-i exemplu! Mulțumesc și Alinei Pop, un adevărat manager care a făcut ca aceste activități să se desfășoare într-un mod atât de bine organizat!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here