Turcia
Turcia

Turcia și Siria au fost lovite de două cutremure devastatoare, cu un interval de 9 ore între ele, rezultând în peste 5.000 de decese.

Cutremurul de marți, cu magnitudinea 5.7, a continuat să lovească estul Turciei cu nenumărate replici seismice. Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat o stare de urgență pentru trei luni în zonele afectate de cutremur.

Eforturile de căutare a supraviețuitorilor au fost împiedicate de temperaturile extrem de scăzute, zăpadă și ploaie din noaptea cutremurului.

Marți, UNICEF a declarat că cele două cutremure puternice care au lovit sudul Turciei și nordul Siriei, urmate de sute de replici, ar putea fi responsabile de moartea a mii de copii în aceste două țări, potrivit Reuters și EFE. Cutremurele au dus la prăbușirea unui număr mare de clădiri.

„Cutremurele care au lovit sudul Turciei şi nordul Siriei ieri dimineaţă (luni) ar fi putut ucide mii de copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder.

Până la momentul prezent, cel mai ridicat număr de victime s-a declarat a fi în Turcia (peste 3.400 de morţi şi 21.000 de răniţi).

Cutremurele au cauzat pagube considerabile, iar numărul clădirilor prăbușite este alarmant. Această situație a dus la o căutare disperată a supraviețuitorilor și la un număr considerabil de decese.

Cutremurele au afectat, de asemenea, infrastructura locală și au lăsat oamenii fără adăpost.

Cu toate acestea, eforturile continua in ciuda conditiilor dificile, iar comunitatile si guvernele au mobilizat resursele pentru a ajuta victimele.

Sursa foto: ObservatorBN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here