În localitatea Viile Tecii a izbucnit un incendiu la acoperișul unei case de locuit. Flăcările au cuprins acoperișurile a două case de locuit învecinate, incendiul fiind vizibil de la câțiva kilometri distanță.

Persoanele care se aflau în cele două case când a izbucnit incendiul s-au autoevacuat. Într-o locuință se aflau șase copii și doi adulți, iar în cealaltă locuință trei copii și doi adulți.

Intervenția a durat mai bine de două ore.

,,Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și de la Detașamentul de pompieri Bistrița intervin la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Viile Tecii.

Din primele informații,  nu sunt anunțate victime. Intervenția este în dinamica. ISU BN.

Incendiul se manifesta  violent,  ardere generalizată, cu flacara deschisa ce putea fi observata de la câțiva kilometri distanta.

Incendiul cuprinse acoperișurile a două case de locuit învecinate, pe suprafețe de cca. 50 mp, respectiv 80 mp.

Din fericire, persoanele care locuiau în cele doua case (șase copii și doi adulți într-o locuinta, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casa) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de fata, sunt la rude, în cele trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor. Exista riscul extinderii incendiului și la aceste imobile.

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și Detașamentul de pompieri Bistrița,  alături de SVSU Teaca au realizat mai multe dispozitive de intervenție pana la locul incendiului. Case sunt  în zona greu accesibila autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizata din sat (aproximativ 3 km de locul intervenției).

Flăcările au afectat în totalitate acoperișurile celor doua imobile. Intervenția a durat mai bine de două ore.  Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jar / o scânteie de la o soba neprotejata fata de materiale care se pot aprinde ușor (combustibile).”, potrivit informațiilor transmise de ISU BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here