În perioada 04.12.2022-10.12.2022 a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ :”Together For a Better World”, mobilitate ce s-a desfășurat la Școala Gimnazială Ilva Mare.

În fiecare zi elevii și profesorii din școlile partenere au avut numeroase activități de informare și conștientizare a problemelor ecologice cu care se confruntă Planeta. În prima zi de mobilitate, elevii Școlii Gimnaziale Ilva Mare au pregătit un scurt spectacol pentru a întâmpina țările partenere,Turcia și Polonia, apoi fiecare școală implicată în proiect și-a prezentat școala și țara de proveniență, după care au participat la un concurs intitulat „Treasure Hunt” (Vânătoarea de Comori),  care s-a desfășurat la Pepiniera din Lunca Ilvei.

În a doua zi, elevii, împreună cu profesorii coordonatori, au realizat poeme și scenete cu titlul: ,,Save the Planet!”, după care au mers la Centrul Turistic din Rodna, unde li s-a prezentat Parcul Național Munții Rodnei. Iar pentru a înțelege practic prezentarea de la centru, elevii au vizitat Parcul Național Munții Rodnei.

În cea de-a treia zi toți elevii Școlii au fost implicați în parada Costumelor ECO, unde s-au folosit materiale reciclabile, și s-a putut observa multă imaginație și creativitate.

În cea de-a patra zi de activități, toți cei implicați în proiect au vizitat Tășuleasa Social unde au participat la câteva prezentări, au plantat câte un copac, după care au vizitat Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud unde au diseminat activitățile din acea săptămână.

În ultima zi de mobilitate, s-au desfășurat activități de ecologizare, prezentări cu privire la importanța reciclării și colectării selective a deșeurilor și au fost diseminate rezultatele activităților.

Toate aceste experiențe au fost incluse într-o broșură. La finalul zilei s-a făcut evaluarea primei mobilități, elevii și profesorii implicați au primit certificate și s-a discutat deschis despre această experiență unică. Feedback-ul a fost unul pozitiv din partea tuturor, activitățile desfășurate au avut un mare impact asupra profesorilor, elevilor, părinților și întregii comunități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here