ninsori

Mobilizare în Bistrița după ce un strat impresionant de zăpadă s-a depus duminică, în urma ninsorilor abundente. Bistrițenii nu au mai avut demult o iarnă cu atât de multă zăpadă, dar aceasta a adus dificultăți în trafic, atât pe carosabil, cât și pe trotuare, în parcări și în proximitatea instituțiilor.

Primarul Ioan Turc a tranmis astăzi o informare prin care a arătat că mai mulți angajați din Primăria Bistrița s-au mobilizat și au ieșit la deszăpezire. Inclusiv primarul și viceprimarii au pus mâna pe lopată. Lucrătorii au început munca în jur de ora 05.00 dimineața. Se acționează și la această oră în unele zone din oraș, cum ar fi Bulevardul Independenței.

„Având în vedere ninsorile abundente din ultimele zile, am decis mobilizarea angajaților din Primăria Bistrița la efortul comun de deszăpezire.Echipe de la Direcția de Servicii Publice, SVSU și Spații Verzi au acționat azi încă de la ora 5.30, iar de la ora 10.00 li s-au alăturat și oameni din aparatul de specialitate al primarului, viceprimarii și funcționari din direcțiile subordonate, plus polițiști locali.

S-a intervenit la trecerile pentru pietoni din proximitatea școlilor, grădinițelor, creșelor (inclusiv perimetrele și căile de acces), dar și în fața Policlinicii, Spitalului Județean, Spitalului de pe strada Grănicerilor, a farmaciilor și bisericilor. De asemenea, se înlătură zăpada în stațiile de autobuz, pasaje, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, în Piața Mihai Eminescu, Piața Centrală, Piața Unirii, Piața Petru Rareș, Parcul municipal, dar și pe străduțele înguste și aleile dintre blocurile de locuințe unde nu au putut intra utilajele. În continuarea intervențiilor din zilele trecute, se va acționa și cu mijloace mecanice de deszăpezire. Cu această ocazie, fac un apel la toți proprietarii de spații comerciale, la toți coordonatorii de instituții publice și la cetățeni să participe la activitatea de deszăpezire, pentru un oraș accesibil chiar și în condiții de iarnă cu multă zăpadă.” , a transmis Ioan Turc. 
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 13 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare, copac şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare, copac şi zăpadă
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi zăpadă
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi zăpadă
Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane în picioare şi zăpadă
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi zăpadă
Ar putea fi o imagine cu 13 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi zăpadă
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi zăpadă
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, drum şi zăpadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here