Zona Subcetate-ANL a beneficiat de-a lungul timpului de multe modificări și investiții, mai ales pentru locuințele sociale și proiectele rezidențiale speciale. Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței, a declarat pe pagina sa de Facebook că lucrările pentru parcul modern de pe Subcetate s-au sfârșit, iar parcul arată ca în Occident!

Această zonă s-a dezvoltat mult în ultimii 15 ani. Aici s-au construit locuințe pentru tineri-ANL, locuințe sociale, precum și proiecte rezidențiale private.
#Parcul era o investiție necesară pentru impactul ce-l produce în creșterea calității vietii:

  • încurajează un stil de viata activ, prin urmare reduce costurile asociate menținerii sănătății comunității
  •  încurajează socializarea oamenilor, implicare și prin urmare creează o bună dispoziție generală
  •  îmbunătățește calitatea aerului și reduce poluarea în zonă

Proiectul s-a realizat pe fonduri europene în doar 4 luni de la demararea șantierului și va fi deschis in cel mai scurt timp după recepția lucrărilor.
Asemenea #investiții sunt necesare în continuare în Bistrița, iar pe viitor îmi #propun să realizăm noi zone de #recreere și #agrement pentru bistrițeni:

  1.  Amenajarea și reabilitarea #malurilor râului Bistrița cu crearea unei zone de promenadă între Puntea Pietonală de la Spitalul TBC și Podul Berăriei, deschiderea acessului pietonal din Parcul Municipal înspre această zonă de promenadă.
  2.  Transformarea zonei din fața Turnului #Dogarilor într-un spațiu de evenimente în aer liber multi-funcțional, de tip #amfiteatru cu scenă.
  3.  Amenajarea a două parcuri pentru plimbarea animalelor de companie;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here