Evenimentul Ruralis, organizat de Asociația POV21, revine anul acesta cu cea de-a XVI-a ediție, în data de 24 februarie 2023 la Școala Gimnazială Șieu. Școlile participante de anul acesta sunt Tiha Bârgăului, Șieu, Șieu-Măgheruș, Nimigea de Jos, Spermezeu și Uriu.

Proiectul Ruralis reprezintă un concurs între elevii diferitelor instituții de învățământ din județul Bistrița-Năsăud. Această competiție constă într-un test despre geografia Europei, un test despre istoria Europei, însă sunt incluse și probe care scot în evidenţă talentele artistice ale elevilor.

Juriul este format din directorii școlilor participante la ediție, un reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

În cadrul a 15 ediții ale proiectului, au participat până acum și au fost premiați peste 700 de elevi din 56 de școli din județ.

„Fiecare concurs este o nouă experiență, o nouă încercare a cunoștințelor acumulate la fiecare oră, un concurs deosebit a fost Ruralis care ne-a încercat Abilitățile și cunoștințele la geografie, istorie, desen, karaoke, dans, moment artistic și proba de reciclare. O activitate minunată extrașcolară se poate numi Ruralis, în care copiii se distrează, se bucură, cunosc și descoperă anumite lucruri care țin de o anumită cultură generală. Impresia mea este că acest concurs este unul foarte bine organizat, deoarece fiecare probă a fost gândită astfel încât echipa care participă să își pună mintea în acțiune, iar atenția coechipierilor să fie asupra lor.” – Prof. Manu Pop

Evenimentul este susținut de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Sponsorul principal al ediției XV a fost TeraPlast, iar inițiativei i s-au alăturat și alte firme, precum papetăria Tudor, magazinele Atlantis, psiholog-terapeutul Emilia Guia și Andreea Lashes.

Asociația Pov21 susține educația continuă prin colaborarea dintre instituții, companii locale și ONG-uri. Deschidem orizonturile tinerilor și le oferim ocazia de a se destinde, de a învăța, socializa și performa, în afară orelor de curs obișnuite.

Autor: Apetrii Daria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here