În urmă cu trei ani a început construția imobilului, care a fost construit printr-o finanțare a primăriei pe care a obținut-o prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea investiției depășește 3,8 milioane de lei.

Este vorba despre cel mai modern dispensat medical din Prundu Bârgăului.

Acolo veti găsi opt medici care vor oferi consultații și tratamente, respectiv: dermatologie, cardiologie, medicină internă și gastroenterologie, neurologie, urologie și stomatologie.

„Primăria comunei Prundu Bârgăului a reușit să acceseze prin Programul Național de Dezvoltare Locală o finanțare pentru construirea unui dispensar medical modern, după cele mai noi standarde în domeniu.

În 2018 a început construcția imobilului, valoarea investiției depășind 3,8 milioane de lei. Clădirea are un regim de înălțime P+E, suprafața utilă a parterului este de 297.05 mp, iar etajul are o suprafața utilă de 332.21 mp.

Construcția dispensarului medical a fost finalizată și recepționată în acest an iar cabinetele medicale (care au fost compartimentate într-un mod care să permită utilizarea acestora pentru mai multe specialități medicale) au fost scoase la licitație.

La parterul imobilului există o zonă de recepție, trei cabinete medicale, sală de tratament, vestiare și grupuri sanitare. Aici a fost amenajat provizoriu Centrul de Vaccinare, ulterior cabinetele urmând să fie închiriate medicilor de familie.

Tot aici este amenajată o farmacie cu depozit de medicamente, vestiar și grup sanitar pentru personalul alocat.

De asemenea, este amenajat și un laborator de analize medicale, compus din sala de recoltare, zona de triere, laboratorul propriu-zis de analize precum și zona de eliberare rezultate.

La etajul clădirii există cinci cabinete medicale și trei săli de tratament care au fost închiriate de medicii care vor oferi localnicilor din Prundu Bârgăului dar și din comunele învecinate consultații medicale de specialitate.

Până acum există cabinetele au fost închiriate de opt medici din diferite specializări care vor oferi consultații și tratamente, respectiv: dermatologie, cardiologie, medicină internă și gastroenterologie, neurologie, urologie și stomatologie.

Echipa medicală care va oferi consultații în noul dispensar medical:

Dermatologie: Dr. Ștefan Pop și Dr. Loredana Faur, specializați în Franța și Cluj-Napoca în dermatologie generală și pediatrică, dermatoscopie, tratamentul acneei, psoriazisului, eczemelor, infecțiilor și tumorilor cutanate benigne și maligne, tratamente chirurgicale ale pielii și unghiei pentru adulți și copii, crioterapie, laser, peeling și estetică medicală.

Medicină internă și Gastroenterologie: Dr. Ioana Marchiș
● cu dublă specializare în Cluj-Napoca și Belgia în ecografie abdominală, ecografie doppler venos și arterial al membrelor inferioare, endoscopii digestive (gastroscopie, colonoscopie), tratamentul hemoroizilor, varicelor și trombozelor, al afecțiunilor hepato-biliare, ulcerului gastric, pancreatitelor și al altor boli interne.

Neurologie: Dr. Anca Bogdan și Dr. Bianca Popovici
● specializate în Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Canada în neurologie generală, electroencefalografie, electromiografie, afecțiuni cerebrovasculare (AVC), neuropatii centrale și periferice, tratamentul Bolii Parkinson.

Cardiologie: Dr. Marius Orzan
● specializat în Târgu-Mureș, cu expertiză în electrocardiografie, ecocardiografie, tratamentul hipertensiunii arteriale, cardiopatiei ischemice și hipertensive, insuficiențe cardiace cronice, afecțiuni valvulare și tulburări de ritm.

Urologie: Dr. Alexandru Nucu Marica
● specializat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și Institutul Oncologic din Cluj-Napoca în evaluarea și tratamentul medico-chirurgical al afecțiunilor prostatei, vezicii urinare și rinichilor, ecografie reno-vezicală și ecografie doppler testiculară, depistarea și tratarea litiazei aparatului urinar, tratamentul disfuncțiilor sexuale.

Stomatologie: Dr. Roxana Alina Muntean
● medic stomatolog – stomatologie generală, specializată la UMF Cluj-Napoca, cu competențe în radioprotecție și imagistică, în reabilitările implanto – protetice complexe, specializată în stomatologie estetică în cadrul SSER ( Societatea de Stomatologie Estetică din România)

Laboratorul de analize medicale a fost închiriat de Bioclinica – Optimus, iar farmacia de compania Richter.”, anunță primăria comunei Prundu Bârgăului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here