„Municipalitatea a demarat modernizarea străzii Tărpiului, investiție de anvergură ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil.

Contractul cu executantul Îndemânarea Prodcom (care s-a apucat deja temeinic de lucru) mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public, având un termen de 36 de luni.

Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km. Prioritară este situația riveranilor care au case în zona cu pământ a străzii, lucrările fiind începute din acel perimetru.

Primăria dispune în acest an de 2,8 milioane lei pentru această investiție, diferența până la totalul sumei cu care s-a câștigat licitația, de 13,98 milioane lei cu TVA inclus, urmând a fi bugetată în 2022 și 2023.”, declară primarul Municipiului Bistrița, Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here