Tinerii din Bistrița s-au mobilizat astăzi și au desfășurat o acțiune de ecologizare pe malul râului Bistrița.

Vlad Grigoraș a organizat totul pornind de la un anunț de pe Facebook.


,,De la ideea lui Felix Andy pe un grup de Facebook legată de faptul că ar trebui sa începem sa facem ceva în privința asta am simțit că trebuie să materializez asta, alăturând-se nouă și Lorena Iorga din București (16 ani), în 21 martie 2021 ne-am înființat că și grup de Facebook.

In 23 am pus bazele primei acțiuni de ecologizare la comuna Cetate, care o să aibe loc în 3 aprilie, în colaborare cu primarul Lucian Tarnița care a fost foarte deschis la colaborare și a zis că pune la dispoziție transport pana la sediul primăriei al deșeurilor și saci și oameni doar că are nevoie de ajutor.


Pentru orașul nostru am pornit eu și am organizat o acțiune respectând toate formele legale, dar fără ajutorul niciunei instituții înafara de firma de salubritate, Domnul director zonal Cristi Pascaline ne-a pus la dispoziție transportul deșeurilor rezultate.

 

Azi dimineață la ora 9:30 ne-am văzut și am început ședință tehnică, după am semnat protecția muncii și ne am apucat de treabă, am strâns în jur de 200 de saci, am curățat de la podul Codrișor până la cascada 80% pe ambele maluri. Mă bucur foarte tare că am reușit să organizăm totul în 3 zile și astăzi să și facem treabă, în 17 oameni, atâta suprafața și atâția saci , sunt extrem de mândru de noi.

 

A fost foarte fain, o experiență minunată și o atmosfera pe măsură. Sper că oameni să înțeleagă că nu e bine sa arunci mizerii aiurea și să dăm un exemplu pozitiv și să atragem cat mai multa lume.“ a declarat Vlad Grigroaș pentru POV21 Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here