Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban, Prim-Ministrul României, a ajuns astăzi la Bistrița. Acesta a susținut o conferință de presă la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în cadrul căreia a prezentat interesul său față de județ, prin discuțiile cu antreprenorii locali, pentru a ajuta la dezvoltarea economiei, cât și prin dorința de a investi în proiectele ce vor duce la un bun demers al lucrurilor, punând pe hartă Bistrița-Năsăud, ca un reper important al Transilvaniei.

La conferință au mai fost prezenți Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud și candidat la Primăria Bistrița, Stelian Dolha, candidat din partea PNL la Președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, deputat Bistrița-Năsăud, Diana Morar, secretar de stat, Lorand Sas, președinte USR Plus Bistrița-Năsăud.

 

De asemenea, premierului i s-au pus întrebări despre anul școlar 2020-2021, și anume, dacă va începe pe 14 septembrie, dacă elevii vor mai primi tabletele promise, și dacă se va suplimenta personalul medical în școli, având în vedere numărul mare de teste COVID-19 ce vor trebui efectuate. Iată ce a declarat: 

 

Vezi LIVE-ul de la Consiliul Județean Bistrița-Năsau aici.

De la ora 17:00, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, prin discursul său, a prezentat câteva dintre proiectele importante pe care le promite că se vor întâmpla.

,,Am luat decizia de a finanța centurile ocolitoare ale localităților (…) și ne-am uitat la Bistrița să vedem dacă există vreun proiect de centură și nu am găsit niciun proiect de centură. Nu avem ce finanța. Ne-am fi bucurat să avem un proiect ca să putem să-l finanțăm, astfel încât traficul să nu mai treacă prin Bistrița, să putem scoate traficul greu pe o centură autentică, care într-adevăr, să mențină un trafic decent pe străzile Bistriței, să reducă poluarea, să reducă vibrațiile care afectează structurile de rezistență ale caselor.”

,,Timp de 6 ani, guvernele care au fost cu premier PSD, în aproape toată perioada nu au găsit soluții care să conducă la semnarea contractului de finanțare pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în baza MasterClass-ului. A trebuit să venim noi la guvernare (…) Când vor beneficia de apă și canal bistrițenii, care intră în acest proiect, trebuie să știe că i-am ajutat și sunt convins că proiectul va putea fi implementat doar ca Stelian Dolha ca Președinte al Consiliului Județean, și nu cu cel care este astăzi.”

,,România este pe locul 3 ca resurse de gaz nutural în Uniunea Europeană. (…) Cu toate astea, România nu folosește acest gaz, iar gazul românesc nu ajunge în casele românilor. Doar 35% din gospodăriile românești sunt conectate la rețeaua de gaz. Am luat decizia să alocăm un miliard de euro pentru proiectele înființare a distribuțiilor de gaz în localități urbane mai mici, în localitățile rurale, unde nu există gaz.

,,Atunci când vă spun că, Guvernul nostru va conecta Bistrița la infrastructura de autostrăzi a Europei, așa va fi. Și se va face pe două axe – prima: drumul express ,,al nordului”, cum se numea, Autostrada Nordului, despre care am vorbit începând din 2008. Drumul express care va face legătura Baia-Mare, Bistrița, Vatra-Dornei, Suceava, pe lângă acest drum express vom face și drumul express care trebuia să înceapă din 2008 –  drumul Baia-Mare, Satu-Mare, Petea, care este un angajament al Guvernului Român într-un acord interguvernamental cu Guvernul Maghiar, și pe care trebuia să îl incepem în 2008, dar în 12 ani nu s-a făcut nimic.”

Ludovic Orban și-a exprimat admirația sa față de județul Bistrița-Năsăud, spunând ca este superb, cu oameni deosebiți, însă a mai adăugat că a fost condus prost în ultimii 12 ani.

El ne-a convins că toate aceste proiecte vor fi implementate, deoarece: ,,Astea sunt lucruri pe care noi nu le promitem, ci le garantam cand le facem.“.

Vezi LIVE-ul de pe Pietonalul Liviu Rebreanu aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here