Polițiștii din Bistrița-Năsăud au luat măsuri drastice în ceea ce privește combaterea infracțiunilor legate de regimul armelor și al munițiilor.

Pe data de 11 februarie, echipa Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a efectuat 15 percheziții domiciliare în diferite localități din județ, incluzând Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș. Aceste activități sunt parte a unei investigații mai largi conduse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Cauza în cauză vizează cercetarea unor infracțiuni graves precum contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului și distrugerea de probe. Rezultatele investigației au arătat că, începând din 2017 până în prezent, aceste persoane ar fi introdus ilegal pe teritoriul României 3 arme, dar ar fi, de asemenea, desfășurat activități de braconaj, atât cu arme deținute legal, cât și ilegal.

Ca urmare a acestor descoperiri, nouă persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore. Acțiunea poliției arată angajamentul lor de a proteja siguranța cetățenilor și de a combate infracțiunile legate de armament

„Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informații cu privire cu privire la desfășurarea unor activități procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă.

La percheziții au fost indisponibilizate 13 arme, dintre care 3 aflate în circuitul ilegal și 123 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal.

Au mai fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Zece persoane, cu vârste între 24 și 56 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar, după audieri, față de nouă dintre acestea a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

Persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Criminalistic, din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroului de Investiții Criminale Bistrița și Secției 4 Poliție Rurală Beclean.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, transmit reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here