Polițiștii, luptătorii pentru acțiuni speciale și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic internațional și intern de droguri de risc. La data de 8 martie 2023, cei doi bărbați, de 34 și 36 de ani, au fost prinși în flagrant delict în timp ce transportau un geamantan cu ajutorul unui autoturism.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite 3 kilograme de substanță vegetală, de culoare oliv, ambalată în 7 pachete. Drogurile ar fi fost expediate din Spania cu un autocar, iar unul dintre bănuiți a supravegheat coletul în timpul transportului. Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus reținerea celor 2 bănuiți pentru trafic internațional și intern de droguri de risc, iar urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română a asigurat suportul de specialitate, iar persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție pe parcursul întregului proces penal.

 

,,Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cauză, s-a reținut că, la data de 8 martie 2023, doi bărbați, de 34, respectiv 36 de ani, au fost prinși în flagrant delict, în timp ce transportau, cu ajutorul unui autoturism, un geamantan.

În urma controlului efectuat, în interiorul geamantanului, polițiștii au descoperit și ridicat 3 kilograme de substanță vegetală, de culoare oliv, ambalată în 7 pachete.

Drogurile ar fi fost expediate din Spania, cu un autocar, în care a călătorit și unul dintre bănuiți, care a supravegheat coletul în timpul transportului.

La data de 8 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus reţinerea celor 2 bănuiți, sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, 9 martie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistriţa – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au transmis reprezentanții IJP BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here