”Ziua Veteranilor de Război” a fost marcată în acest an printr-o ceremonie militară și religioasă desfășurată la Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipal Bistrița, în semn de recunoștință pentru cei care au apărarat valorile noastre naționale.

Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud și-a arătat respectul față de eroii celebrați astăzi prin reprezentanții săi, prefectul Stelian Dolha și subprefecții Décsei Atilla și Toth Lorand, care au luat parte la restrânsele manifestări solemne, dat fiind contextul pandemic.

”Ziua Veteranilor de Război reprezintă o zi în care ne amintim și le suntem recunoscători celor care, în vremurile cele mai ostile ale istoriei, și-au riscat viața pentru apărarea valorilor românești.
Poveștile veteranilor de război sunt adevărate învățături despre spirit de sacrificiu și demnitate. Astăzi vreau să amintesc de Teodor Avram, un veteran de-al nostru, care a participat în cel de-al Doilea Război Mondial, și care are o poveste impresionantă de război și de viață. Luat prizonier de ruși a ajuns tocmai în Siberia, de unde a reușit să se întoarcă pe jos, în condiții inimaginabile, zile și nopți. Determinarea sa l-a făcut să treacă Tisa înot pentru a ajunge înapoi la familia din zona Chiuzei.
Este doar o poveste dintre alte mii, multe nespuse, iar noi avem azi datoria morală de a transmite mai departe aceste adevărate lecții de disciplină, dăruire, responsabilitate și patriotism.
Dragi veterani, vă sunt profund recunosător pentru tot ce ceea ce ați făcut în slujba Patriei!”, este mesajul prefectului Stelian Dolha, transmis cu ocazia Zilei Veteranilor.

Prefectul Stelian Dolha s-a alăturat în aceste zile Campaniei „Alături de veterani”, participând la o acțiune a Ministerului Apărării Naționale de distribuire a unor pachete cu ocazia Sărbătorilor de Paște pentru veteranii de război din județul Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here