În sezonul 2019-2020, Gloria Bistrița a fost, putem spune, surpriza Cupei EHF. Având un lot bun, dar, totuși, modest pentru cupe europene, Gloria s-a calificat în cele din urmă pentru a juca în grupe, după un scandal monstru cu CSM Corona Brașov.

Fără prea mari șanse date de opinia publică, a început cu un egal, după un meci condus aproape în totalitate de bistrițence, în deplasare la Perla Lublin (Polonia). Pe parcurs, a învins echipe precum Odense și a bifat două rezultate de egalitate cu Erd din Ungaria. Manșa retur a meciului cu Perla a fost câștigată cu ușurință, în Sala Polivalentă din Bistrița.

Ajunsă în sferturi, din păcate, Gloria n-a reușit să treacă de Herning Ikast, echipă tampon și pentru SCM Râmnicu Vâlcea în sezonul precedent din Cupa EHF, iar acolo s-a încheiat visul echipei din Bistrița și aventura-n cupele europene.

Totuși, oficialii clubului speră ma mai mult. Clasată pe locul 6 la finalul sszonului oprit de pandemia de coronavirus, Gloria Bistrița ar putea să primească al patrulea loc ce duce în calificări, din partea EHF, pentru că primele două locuri, Vâlcea și CSM București, luptă în Liga Campionilor.

Eugen Cosma, președintele clubului ardelean, a declarat pentru sportulbistritean.ro: ”Da, am făcut demersuri la federație, prin care ne-am arătat disponibilitatea să jucăm în cupele europene. Așteptăm vești de le federația europeană, nu știm ce se va întâmpla, însă noi suntem pregătiți”.

Horațiu Pașca, antrenorul echipei, a declarat tot pentru aceeașu publicație: ”Am depus un dosar prin care am cerut cel de-al patrulea loc pentru România în EHF. Sunt multe schimbări în Europa. Sunt echipe care au rămas fără sponsori din cauza pandemiei. Nu știu cât sunt de mari șansele pe care le avem, dar ele există și ținem cont de ele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here