Urs
Urs

În data de 20 septembrie, după ora 23, un urs a întrat într-o gospodărie din satul Mureșenii Bârgăului, aparținând de comuna Tiha Bârgăului. Acesta a provocat pagube materiale în gospodărie.

Un porc a fost rănit iar un al doilea a fost extras din curte. Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, în data de 20 septembrie a.c., ora 23:59.

La locul solicitării s-a deplasat o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi, care executa serviciul în zona de responsabilitate a Secției nr. 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

Forțele de ordine au constatat daunele, s-au asigurat că ursul este plecat din zonă și că oamenii care locuiesc acolo nu sunt în pericol.

„Între timp au fost informați reprezentanții Primăriei Tiha Bârgăului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului. În momentul de față este în derulare procedura pentru constituirea comisiei de constatare și evaluare exactă a pagubelor.

Rugăm cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor.”, se arată o postare pe facebook a Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here