lucrările

„Grăbim cât se poate de mult lucrările la secţiile externe ale Spitalului Judeţean de pe str. Alba Iulia, locul unde se vor muta în “casă nouă” secții importante, precum: Boli Infecțioase, Dermatovenerologia și Oncologia medicală. Având în vedere situația critică prin care trecem, fiecare zi de muncă aici, garantează mai multe locuri pentru pacienții vulnerabili”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

La secţiile externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa de pe str. Alba Iulia vor fi: 55 de paturi la Secția Boli Infectioase, 40 de paturi la Secția Oncologie, 16 paturi la Secția Onocologie pentru spitalizare de zi, 10 paturi la Secția de Dermatovenerologie și încă 6 paturi pentru spitalizare de zi.

„O adevărată gură de aer pentru sistemul medical județean și pentru cei ce au mare nevoie, în această perioadă în care sănătatea este sufocată. Printre ale lucruri foarte importante este și faptul că pacienții vor beneficia de un confort sporit, având baie în fiecare salon, dar și existența rampelor pentru distribuirea fluidelor medicale, oxigenul fiind elementul vital”, mai spune șeful CJ.

Proiectul, derulat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional și cofinanțat de CJ, are o valoare totală de 7,5 milioane lei (1,6 milioane euro). Lucrările sunt executate de firmele bistrițene Inst-Nistor și Kes Business.

Totodată, lucrările la noua UPU SMURD au intrat în ultima etapă: canalizarea și amenajările exterioare.

În vara trecută au început lucrările pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Bistrița. La finalul lucrărilor, va rezulta o suprafață reabilitată/modernizată /extinsă de 1.414 mp.

Aici puteți vedea care sunt lucrările propuse prin proiect. Se vor achiziționa 85 de dotări specifice activității medicale. Constructor: asocierea Depisto Star Gheorgheni – GB Indco București. Valoarea contractului este de 9,3 milioane lei (2 milioane de euro), bani din fonduri europene prin POR (1,5 milioane euro) și cofinanțare din bugetul județului (500.000 de euro).

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, copac şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu cerAr putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior

Ar putea fi o imagine cu interior

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi interior

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi interior

Ar putea fi o imagine cu cer

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu interiorAr putea fi o imagine cu în aer liberAr putea fi o imagine cu interior şi hol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here