Bistrița

În data de 08.02.2022 a fost primită la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud o adresă din partea Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, prin care am fost informați asupra hotărârii de declanșare a unei greve de avertisment, programată pentru 10.02.2022, între orele 10.00-11.00.

În momentul respectiv, la nivelul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud nu erau desemnați reprezentanți ai membrilor de sindicat, astfel că nu s-a putut desfășura un dialog cu aceștia.

Astăzi, 10.02.2022, după ce membrii de sindicat și-au ales reprezentanții, începând cu ora 10:05, a avut loc o ședință de mediere între aceștia și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, în calitate de angajator.

Cu această ocazie au fost informați în legătură cu faptul că modificarea legislativă pe care au solicitat-o (Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat) nu aparține competențelor prefectului, solicitarea urmând să fie înaintată Ministerului Afacerilor Interne.

Reprezentanții membrilor de sindicat și-au însușit punctul de vedere al angajatorului, nu au avut obiecții și sunt mulțumiți de modul în care a decurs medierea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here