Pe rețelele de socializare au apărut imagini șocante cu situația și condițiile din Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Imaginile surprind mai exact Secția de Pneumologie de la Stationarul 3 al spitalului în cauza.

Aceasta a fost mărită, ca multe alte spitale și secții din țară, la o capacitate de 70 de locuri pentru ca un număr cât mai mare de persoane infecate cu Covid-19 să poate fie internate. Secția a devenit cea mai mare ca și capacitate din județ.

Cu toate acestea, deși mulți puteau fi internați în acest spital, imaginile arată starea deplorabilă a clădirii și condițiile în care pacienții erau îngrijiți. Stationarul 3 despre care este vorba este o clădire din 1957, care, ca multe alte instituții medicale, nu a fost renovată și nu au fost făcute investiții pentru a stopa starea de degradare. Pe timpul pandemiei, multe achiziții au fost făcute din donații și cu sprijinul primăriei.

Capacitatea a fost mărită însă personalul medical nu mai face față, numărul acestora fiind insuficient încă de la început, dar mulți dintre aceștia au fost infectați. Potrivit infocs, turele au ajuns să dureze 12 ore pentru infirmierii care hrănesc, îngrijesc și asigură curățenia în secție.

În fotografii sunt surprinși pacienți de la Secția de Pneumologie care au fost declarați pozitivi, dar care prezintă și alte probleme de sănătate. Unii au nevoie de îngrijiri medicale speciale de care personalul nu poate avea grijă în primul rând din cauza faptului că nu sunt specilizati în acea arie a medicinei.

Imaginile evidențiază doar un sistem medical care nu face față situației actuale, care nu primește susținere și e lăsat să se descurce independent. Din păcate, suntem conștienți cu toții că acest spital nu e singurul din țară care trebuie să lupte cu neputință și ipocrizia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here